Insidious: Chapter 2

I uppföljaren Insidious Chapter 2 från 2013 får tittaren återigen möta familjen Lambert och den unge sonen Dalton (Ty Simpkins) som oturligt nog har haft det jobbigt med en ond ande som har vägrat lämna honom ifred. I förra filmen fick familjen hjälp av ett medium som stängde ner Daltons astrala krafter för att undvika att han blev besatt av onda andar.

The Black Bride killer

Mediet Elise (Lin Shaye) blev dock mördad och Daltons pappa Josh (Patrick Wilson) håller på att få skulden för mordet. Hans mamma Lorraine (Barbara Hershey) hjälper paret att rentvå honom men de upptäcker snart att något riktigt ondsint ligger bakom det som sker. Lorraine brukade arbeta på ett mentalsjukhus och spåren leder dem till patienten Parker Cane (Tom Fitzpatrick). Han visar sig vara The Black Bride Killer, en transvestit och seriemördare som klädde sig i svart brudklänning och mördade 15 kvinnor. Nu har hans ande tagit över Josh Lambert.

Filmen speglar traditionen att övergrepp och tvång låg bakom den unge pojkens transsexualitet. Han psykotiska mamma döpte om honom till Marilyn och tvingade honom att vara flicka. Hans psyke bröts ner och galenskapen tog över.

Leave a Reply

vogue