Bästa parfymerna för transpersoner

En parfym är något högst personligt och de flesta väljer att variera doft efter situation och humör. Att vara transperson innebär att ens könsidentitet eller könsuttryck inte stämmer överens med den juridiska formen av kön som tilldelades vid födseln. Det är inte ovanligt att känna sig som man, kvinna, både och eller inget av dessa. Oavsett könsidentitet kan en parfym eller doft framhäva just din personlighet.

Signaturdoften

Alla personer har en dragning till vissa dofter. Det gör ingen skillnad om de är trans eller inte, utan det handlar om hur dofter triggar olika minnen i hjärnan. De flesta gillar en eller flera doftfamiljer mer än andra och känner att de identifierar sig vid en typ av doft. Den här doften brukar vara signaturdoften och kan liknas vid favoritjeansen eller något annat klädesplagg som alltid får dig att känna dig bekväm. Hos parfym.se hittar du ett stort utbud av olika dofter, bland annat från Acqua di Parma och andra populära varumärken. Aqua di Parma har sedan starten 1916 blivit en symbol för italiensk stil och elegans. Deras lyxiga dofter karaktäriseras av renhet, spännande intryck, nytänkande och mystik. Acqua Di Parma Colonia är en av de bästsäljande dofterna med inslag av citrus, jasmin och lavendel. Den som föredrar en mörkare och mer orientalisk doft kan testa Acqua di Parmas Mirra som har en varm och söt karaktär med inslag av myrra, muskotnöt och apelsinblommor. Acqua di Parma erbjuder en stor variation av olika dofter och alla kan hitta en parfym som representerar deras personlighet. Vissa väljer att ha flera signaturdofter.

Olika doftfamiljer för olika situationer

En transperson kan ha en eller flera könsidentiteter som inte stämmer överens med det juridiska könet. Transpersoner är ett paraplybegrepp för personer som bryter mot samhällets normer om kön och begrepp. Oavsett om du känner dig som man eller kvinna eller inget av dem, så kan en doft hjälpa dig att framhäva just din personlighet i olika situationer, exempelvis på arbetsplatsen eller i andra sociala sammanhang. En parfym med träiga noter och inslag av tobak uppfattas som maskulin medan blommiga noter uppfattas som feminina. Fräscha och vardagliga dofter, exempelvis citrus, uppfattas som unisex. Olika doftfamiljer kan vara ett sätt att framhäva din identitet och personlighet.

Leave a Reply

vogue