Boy meets girl

I den amerikanska filmen Boy Meets Girl från 2014 får vi möta den unga transkvinnan Ricky som spelas av Michelle Hendley. Här gör hon sin skådespelardebut och lever även som transperson utanför vita duken. Kanske är det därför filmen känns så genuin och händelserna som huvudpersonen går igenom känns äkta och stundtals självupplevda.

Kärlek känner inga gränser

Ricky bor i en liten småstad i delstaten Kentucky men drömmer om att jobba med design och bo i New York. Hennes bästa och enda vän heter Robby (Michael Welch) och han har inga problem alls med Rickys sexualitet. En dag vänds livet upp och ner för Ricky när hon träffar den vackra och sensuella Francesca (Alexandra Turshen). De blir genast vänner och snart inleder de en kärleksaffär, trots att Francesca är förlovad med en soldat som befinner sig på militärt uppdrag i Afghanistan.

Naturligtvis blir det problem när fästmannen Michael (Michael Galante) oväntat kommer hem tidigare och får reda på vad som händer. Han blir rasande och tar ut sin avsky och sitt förakt på Ricky. Filmen visar på ett ganska charmigt sätt hur kärleken inte känner några som helst gränser, varken geografiska eller könsmässiga.

Leave a Reply

vogue