I Am Cait

Det finns en del kända ansikten som har tagit upp kampen för transpersoners rättigheter att få känna sig som en naturlig del av samhället och som har gjort allt de kan för att förbättra villkoren för transrörelsen. En av dem är Caitlyn Jenner, som tidigare var känd som friidrottaren Bruce Jenner. Caitlyn hade i flera år förnekat hur hon verkligen kände och dolt sitt rätta jag för sin familj och sina vänner.

TV-serie

I realityserien I Am Cait från 2015 får världen under två säsonger följa Bruce Jenners omvälvande resa från att vara man till att bli kvinna. Caitlyn Jenner tar modigt upp kampen mot de fördomar och det hat som följer i spåren av en könskorrigering. Caitlyn fick dock mycket kritik för att vara privilegierad och hon behövde inte ta företagslån eller starta enskild firma för att kicka igång sin tv-serie. Hon hade inte heller några problem att finansiera sitt vackra utseende. Hon är nämligen mycket rik tack vare idrottsframgångar i ungdomen och ett liv som framgångsrik föreläsare och kändis. Caitlyn har barn med Kris Jenner som är mor och manager åt Kim, Khloe och Kourtney Kardashian som är kända från tv-serien Keeping Up Wih the Kardashians.

Fördomar och diskriminering

Cailyn Jenners resa från man till kvinna har kantats av fördomar och rykten, liksom många andra transpersoner utsätts för. Hon har också mött motstånd från den del av transrörelsen som menar att hon inte fullt ut kan förstå hur hårt livet verkligen är för transpersoner som inte har vare sig kändisskap eller förmögenhet att falla tillbaka på. Istället är deras vardag ofta fylld av hot, hat, fördomar, fattigdom och utanförskap. De flesta tvingas vänja sig vid samhällets utbredda diskriminering, där de portas från damtoaletter trots att de lever som kvinnor och stämplas som monster eller potentiella pedofiler. Diskrimineringen mot transpersoner är mycket utbredd i USA.

Leave a Reply

vogue