Ticked-Off Trannies with Knifes

Filmen Ticked-Off Trannies with Knives från 2010 skapade debatt när den släpptes. Organisationen GLAAD, “The Gay & Lesbian Alliance Against Defamation” fördömde filmen på grund av att den skapade en felaktig bild av transpersoner som porträtterades på ett stereotypt och negativt sätt i filmen.

Provocerande titel och innehåll

I filmen får man följa några transkvinnor som bestämmer sig för att hämnas brutalt på mannen som omotiverat överföll dem och mördade två av deras vänner. Själva lämnades de för att dö, men överlevde mirakulöst. Nu förbereder de sig för strid och är riktigt förbannade. Utrustade med rejäla knivar som de tänker använda ger de sig ut på en exekutionsturné i jakten på förövaren. Hjältinnorna Emma Grashun, Tipper Sommore, Bubbles Cliquot och Rachel Slurr hämnas storstilat sina vänners och sitt eget öde.

Ond och vidrig avart

Även om man på senare tid har börjat släppa filmer med mer positiva budskap kring transpersoner fortsätter skräckgenren att underbygga bilden av transkvinnan som en ond och vidrig avart. En dag får vi kanske se en transkvinna som besegrar en ond karaktär istället för att själv vara en. Tills dess får dessa grupper fortsätta att försvara sig mot en stereotyp bild och inte låta den spridas oemotsagd.

Leave a Reply

vogue